Skip to content

23/4

今日Kenny 約左去旺角食譚仔,五點九左右出到去搵佢,Pong 成六點先放學,所以我地先去。上到去叫左個炸醬小辣既米線,真係幾勁-.- 食完爆哂瘡!!! 之後kenny 有野做要去APM走先,得返我一個,五分鐘後pong 黎到,佢食唔辣-.- 食完之後pong 上左我屋企hea,睇埋電視就走了。

dsc02386

小辣已經好勁...

dsc06718

kini 砌圖完成了 =]

24/4

一早出大埔剪髮,之後上老豆公司幫佢搞埋啲手尾,同老豆食埋野(無啦啦俾我五舊水我-.-)。食完後Pong 約左出新城市買衫,係火炭等佢,買完上我家玩左陣。之後kini 約唱K =],我迫埋呀Pong去@@之後出左旺角唱 K buffet~ $120 位唱左兩粒幾鐘。唱完K係西洋菜街見到好戲量,俾左兩蚊Kini 叫佢入錢叫佢唱歌-.-好搞笑xdd

dsc02409

20/4

放學同pong 出左MK 陪佢買電話同H3M 隻碟,出到去就第一時間去左CD 鋪睇,最後$98 買左隻second edition~ 送埋MOOV LIVE DVD!! 真係幾抵~ 之後去左Euro GOGOGO 食野,食完去衛訊買電話。LG KC910i @800萬像相機 $3280 送4GB卡同代用電~ 影相OK, 個touch screen 都幾靈敏!

dsc02382

21/4

放學返屋企訓左陣,之後去左石門campus 搵kini,買左M記佢食,之後去睇puzzle,最後買左$260 500塊既 gaspard et lisa 。砌完之後送俾我 xdd =] 佢真係砌得好快手@@話咁快砌左一半了 =]

dsc06713

1

放完一個長假期,呢個假期好懶,冇做過啲乜,唱K, 行街, 講電話, 睇波, 打機,訓覺......。之前同班admin傾過6月會搞啲大型活動整起wallaceho.com 個名,希望到時會搞得順順利利啦!

至於FYP 果邊做得七七八八,係時候諗下present 啲野了。

如果我聽歌可眼紅 何以待你好偏不懂
自細做過多少美夢 慈悲的偉論
連乞丐喊窮心也痛
竟怕放懷擁抱你 讓你露歡容
追悔無用 轉眼發現 你失蹤

曾聽說過 你某夜結婚 未曾露笑容
實在不敢知道我是元兇

大概當初我未懂得顧忌
年少率性害慘你
令人受傷滋味 難保更可悲
這心地 再善良終生怎去 向你說對不起

良心有愧 原來隨便錯手
可毀了人一世
立志助世人脫貧以為
便偉大到像多麼有為
這種剌蝟 連誰曾待我好
都可帶來傷勢
被我害過來接受我跪
是我在製造眼淚居然想救世

就算積儲獻盡飢荒赤地
而太多債沒處理
累人累己滋味 餘生也記起
數一數 我實情不只得你要說句對不起

良心有愧 原來隨便錯手
可毀了人一世
立志助世人脫貧以為
便偉大到像多麼有為
這種剌蝟 連誰曾待我好
都可帶來傷勢
被我害過來接受我跪
是我在製造眼淚居然想救世

良心有愧 原來隨便錯手
可毀了人一世
立志助世人脫貧以為
便偉大到像多麼有為
這種剌蝟 連誰曾待我好
都可帶來傷勢
內疚內疚內疚沒作為
直到某年某日我能安息於葬禮

仍想你一家可到齊

13/4

朝早傾電話,之後3點幾同YY同朗朗出左朗豪坊行街,5點幾pongpong打黎話放工,之後佢出埋黎MK一齊行,行到6點幾YY走先,我地3個行多陣返沙田食野,去左小蜜蜂:P 之後陪埋佢地搭車就返屋企。

14/4

今日下午同佢地3條友去左唱K,又扮娃娃愛天下!!之後返屋企訓左陣,朗朗7點幾打黎叫我出去食野,去陳根記食:P,之前未食過!佢地講到好好食!

dsc02371

雖然啲野細碟,但真係幾正,$52個人,之後佢地諗住上波樓篤波,上到去好貴所以冇玩-.- 最後十點返屋企